Reitit sijainnittain

1.4.2020

Käpylä - Viikki (Helsinki)

 

Alunperin julkaistu 11/2014
Päivitetty 04/2020 (GPX-tiedosto)

Rengasreitti Veräjämäen, Koskelan, Käpylän, Kumpula, Viikin, Länsi-Herttoniemen, Latokartanon, Pihlajiston ja Savelan välillä. Video alkaa Pikkukosken uimarannalta. Vantaanjoen varresta reitti kääntyy oikealle jyrkkään nousuun Koskelan vesilaitoksen läheisten kallioiden suuntaan. Sieltä jatketaan Taivaskallioiden kautta aivan pääradassa kiinni kulkevaa polkua Käpylään. 

Kumpulassa reitti kulkee siirtolapuutarhan ja maauimalan läheltä. Viikkiin saakka reitti on helpohkoa ajettavaa. Viikissä pellon reunaa kulkeva polku on hieman teknisempi. Samoin Herttoniemen hyppyrimäen liepeiltä alkava polku on paikoitellen haastavampaa. Kaikista teknisin osuus on Hallainvuori, joka kannattaa jättää väliin (merkitty karttaan punaisella), jos kivikot ja juurakot eivät kiinnosta. Hallainvuorella joutunee taitavakin kuljettaja taluttamaan pyörää ainakin joitakin metrejä.

Viikin ja Latokartanon peltojen jälkeen reitti suuntautuu kallionleikkaukselle Latokartanontien ja Lahden moottoritien varteen. Takaisin videon alkupisteelle palataan Pihlajiston ja Savelan kautta, joissa on vielä muutama lyhempi polkuosuus.

Reitin pituus 29,7 km.














Kartat:

Google Maps
Open Street Map

Lataa gpx

1 kommentti:

  1. Olen vuosien tauon jälkeen palannut pyöränsatulaan. Tästä reitistä ajoimme käpylästä herttoniemeen. Vedimme pimeässä ajovalon ja puhelimen kartan avulla. Mahtava fiilis ja todella hienoa että olet viitsinyt tehdä tänne reittejä muiden ajettavaksi. Oletko julkaisemassa lisää Helsingissä olevia reittejä jo julkaistujen lisäksi?

    VastaaPoista